ΜΜΜ: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι


Νέα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το χέρι στην τσέπη θα βάζουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι ή οι μη νοσήσαντες εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα διαγνωστικά τεστ, στα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα.


Από σήμερα τίθενται σε ισχύ νέα, έκτακτα, μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.


Με τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 2 φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ: Τεύχος B’ 4206/12.09.2021), οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.


Τα διαγνωστικά τεστ θα πραγματοποιούνται είτε με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.