Μεγάλο αφιέρωμα της Le Point για την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα


Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» υμνεί την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα. Ετοίμασε και παρουσίασε ένα εξασέλιδο αφιέρωμα, με τη συμβολή του ΕΟΤ, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες (ή σχεδόν)».

Με ένα εντυπωσιακό εξασέλιδο αφιέρωμα για τους «ανεξερεύνητους» ελληνικούς προορισμούς κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μεγαλύτερης κυκλοφορίας εβδομαδιαίου πολιτικό-οικονομικoύ περιοδικού της Γαλλίας «Le Point».


Με τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες (ή σχεδόν)» («La Grèce sans les Cyclades (ou presque)» το αφιέρωμα υλοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή της υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας και με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.

Οι συντάκτες του περιοδικού προτρέπουν τους αναγνώστες να επισκεφθούν δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, παρουσιάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά τους που τις καθιστούν ελκυστικές και ξεχωριστές.


Le Point: «Καθώς η Ελλάδα «ανοίγει» ξανά, μπορούμε να επιστρέψουμε στο βαθύ ελληνικό μπλε, τολμώντας να επισκεφτούμε καλά κρυμμένους προορισμούς»

Οι συντάκτες της Le Point προτείνουν την αναζήτηση γοητευτικών όψεων του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, όπως αποτυπώνονται σε ένα μεσοπολεμικό οινοποιείο της Δυτικής Πελοποννήσου, που έχει μετασκευαστεί σε σύγχρονο ξενοδοχείο.

Προτείνουν την επίσκεψη στο νησί της Κεφαλλονιάς, το οποίο αποτελεί τη σκηνογραφία σε πολλά μυθιστορήματα του Γάλλου συγγραφέα Albert Cohen.

Αναζητούν την περιήγηση στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας με τους ελαιώνες, τους μεσαιωνικούς πύργους και την εξαίρετη τοπική κουζίνα.

Προτείνουν την περιπλάνηση στη Θεσσαλονίκη, με τα βυζαντινά μνημεία UNESCO, τα οθωμανικά κατάλοιπα και τη μοναδική γαστρονομία της αλλά και τη γνωριμία με την παράδοση του ρεμπέτικου στην Σύρο, την πεζοπορία στα μονοπάτια και την αυθεντική φύση των Ζαγοροχωρίων στην Ήπειρο.

Προτείνουν την απόλαυση των πανέμορφων παραλιών της Χαλκιδικής, τη «χαρτογράφηση» των Εξαρχείων, της «ανήσυχης» και γοητευτικής γειτονιάς της Αθήνας, με το αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό απόθεμα και την ενδιαφέρουσα street art,

Προτρέπουν την εξερεύνηση των μονοπατιών, των χωριών και του φυσικού πλούτου στο νησί της Χάλκης, αλλά και την ανακάλυψη της Ύδρας, όπου έζησε και δημιούργησε σημαντικό μέρος του έργου του ο σπουδαίος τραγουδοποιός Leonard Cohen.


Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.