Κρουαζιέρα και θρησκευτικός τουρισμός στην ατζέντα της επίσκεψης Θεοχάρη στο Κάιρο


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β', είχε ο Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο. Συναντήθηκε επίσης και με τον ομόλογό του, Χαλίντ Ελ Ανάνι, και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην κρουαζιέρα ενώ παρακολούθησε και τη «χρυσή» παρέλαση των Φαραώ.

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β', συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο.


Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο παλαιό Κάιρο, γνωστή κι ως «Ροτόντα της Ανατολής» ο Πατριάρχης και ο Έλληνας υπουργός συζήτησαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού ενώ ο Χάρης Θεοχάρης δεν παρέλειψε να εξάρει και το έργο του Πατριάρχη για τη διάδοση του Πνεύματος και του Λόγου του Θεού στα πέρατα της γης.


«Είστε ένας άοκνος και άγρυπνος φρουρός της Ορθοδοξίας μας, της ιστορίας αυτού του τόπου αλλά και της σύγχρονης προσπάθειας να φτάσει το Πνεύμα, ο Λόγος του Θεού, στα πέρατα της γης.


Έχετε αυτόν τον πολύ δύσκολο ρόλο αλλά και το ρόλο να είστε η «γέφυρα» όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας σας, της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας με την όμορφη χώρα της Αιγύπτου», σημείωσε ο υπουργός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Πατριάρχη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού και περαιτέρω ανάπτυξής του.


Θεοχάρης: η Ελλάδα θα βοηθήσει στον εμβολιασμό των μοναχών στη Μονή Σινά


«Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και στον εμβολιασμό των μοναχών της Μονής Σινά, ενός μοναστηριού το οποίο εκτός από πολιτιστικό, έχει και τουριστικό ρόλο ως ένα μεγάλο αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Και αυτό πρέπει να γίνεται με έναν ασφαλή τρόπο» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Χαλίντ Ελ Ανάνι, υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, και συζήτησε την επανεκκίνηση του τουρισμού καθώς και τρόπους μελλοντικών συνεργασιών.


Θεοχάρης: η κρουαζιέρα αποτελεί ελπιδοφόρο τομέα για το μέλλον.


Περιφερειακοί και διεθνείς φορείς δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα αποτελώντας έναν ελπιδοφόρο τομέα για το μέλλον.


«Η συζήτησή μας ήταν πολύ παραγωγική. Μας επιτρέπει να συνεργαστούμε στο άνοιγμα του τουρισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς ο Υπουργός, Χαλίντ Ελ Ανάνι, επαίνεσε το μοντέλο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε κοινές και τις βάσεις με την αντίστοιχη επανεκκίνηση του τουρισμού της Αιγύπτου», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Χαλίντ Ελ Ανάνι.


Ο Έλληνας υπουργός παρέστη και στη «χρυσή» παρέλαση των Φαραώ


Ο Χάρης Θεοχάρης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Κάιρο, παρακολουθώντας τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των Φαραώ, που έγινε με τη μεταφορά 22 βασιλικών μουμιών και 17 σαρκοφάγων από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ., στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου.