Κικίλιας: «εργαζόμαστε για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του τουρισμού»


«Για την Ελλάδα, ο τουρισμός έχει αδιαμφισβήτητο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα», υπογράμμισε ο Βασιλης Κικίλιας, μιλώντας στους επικεφαλής των γραφείων ΕΟΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στους επικεφαλής των γραφείων ΕΟΤ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους εν μέσω πανδημίας.


Ζήτησε μάλιστα απο τους επικεφαλής να εντείνουν τις προσπάθειές τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.


 

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποτελεί ευκαιρία μετά και από περίπου δύο χρόνια πανδημίας να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και αρχές.


Να σχεδιάσουμε με γνώμονα όχι μόνο πώς θα προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει, έχοντας υπόψη μας τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.


Να δημιουργήσουμε μια τουριστική εμπειρία με βάση τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου, που αναζητά την ποιότητα, που συγκινείται από την αυθεντικότητα των περιοχών μας.


Να υλοποιήσουμε δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο όλους όσοι εργάζονται και ζουν γύρω από το τουριστικό προϊόν.


Για την Ελλάδα, ο Τουρισμός έχει αδιαμφισβήτητο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα.


Τα όσα προσέφερε ήδη, τα όσα προσφέρει, αλλά και όσα θα προσφέρει στο μέλλον, δεν είναι αυτονόητα.


Είναι πολύτιμα αγαθά που πρέπει να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε κάθε μέρα», δήλωσε ο υπουργός μετά την τηλεδιάσκεψη.


 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ.