top of page

Καραμανλής προς ΣΥΡΙΖΑ: προτιμάτε τις σπασμωδικές αντιπολιτευτικές κορώνες«Με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοκρατία οι προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εμείς ζητήσαμε τον έλεγχο του ΑΣΕΠ» διεμήνυσε, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πως οι προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσω ΑΣΕΠ έγιναν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, αλλά και με διαφάνεια και αξιοκρατία, τόνισε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.


«Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η στάση της κυβέρνηση απέναντι σε αυτόν το διαγωνισμό, για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις προσλήψεις», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.


Καραμανλής: «Η δική μας αντίληψη είναι ότι διοικούμε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι «μαγαζί» όπως λέγατε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήσασταν κυβέρνηση».


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε πως η απόφαση για τον διαγωνισμό ελήφθη με βάση το πλαίσιο του συνολικού σχεδίου για τα ΜΜΜ με σκοπό να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις αλλά και με στόχο οι προσλήψεις αυτές να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοκρατία.


Καραμανλής: «Επιτύχαμε και τα τρία»


Αντικειμένικο γεγονός χαρακτήρισε τη διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, έχοντας ως κυβέρνηση απόλυτη προσήλωση στις αξίες της αξιοκρατίας και της διαφάνειας ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν θέλαμε απλώς να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις γρήγορα, αλλά και να έρθουν σε αυτές τις θέσεις οι πιο άξιοι»

Καραμανλής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ θα ήθελε αυτές οι προσλήψεις να μη γίνουν τώρα»


Ο υπουργός τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από 1,5 χρόνο ολοκληρώνει 609 προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν είχε κάνει ούτε μία.


«Αντί να δείξετε ότι με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ανταποκρίνεστε σε μια εθνική προσπάθεια, προτιμάτε τις σπασμωδικές αντιπολιτευτικές κορώνες χωρίς αντίκρισμα. Και φυσικά οι πολίτες σας γυρνούν την πλάτη», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εθισμένοι στο να βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών, είναι προφανές ότι πολύ θα ήθελαν οι προσλήψεις αυτές να μην γίνονταν τώρα...


Όμως γίνονται, από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Θα θέλατε να καθυστερήσουν, όμως έγιναν το ταχύτερο δυνατό, θα θέλατε να είχαν προβλήματα νομιμότητας και διαφάνειας και να έμοιαζαν με κάποιες που οι ίδιοι είχαν συνηθίσει στο παρελθόν, όμως τις ολοκληρώνουμε έχοντας επιλέξει και εφαρμόσει την πλέον αδιάβλητη διαδικασία», προσέθεσε.

Καραμανλής: «Αποφασίσαμε τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και στους προσωρινούς πίνακες και δεν μας υποχρέωσε κανείς»


Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι στην ΟΣΥ έγιναν 423 προσλήψεις, σε θέσεις αιχμής, δηλαδή 367 οδηγοί και 56 τεχνικοί υπογραμμίζοντας πως στην όλη διαδικασία το ΑΣΕΠ είχε ρόλο εγγυητή σε όλα τα στάδια.


«Η ΟΣΥ έκανε ένα λάθος με την εκ παραδρομής δημοσιοποίηση για λίγες ώρες κάποιων δεδομένων με λάθη του λογισμικού.


Αυτό αποκαταστάθηκε γρήγορα και για να μην μείνει καμία σκιά, δόθηκε μια μέρα παράταση στη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.


Φτάσαμε, λοιπόν, να έχουμε προσωρινούς πίνακες και για πρώτη φορά αποφασίζουμε το ΑΣΕΠ να ελέγξει όχι μόνο τις ενστάσεις αλλά και τους προσωρινούς πίνακες.


Η δική μας κυβέρνηση το αποφάσισε αυτό, δεν την υποχρέωνε κανείς», συμπλήρωσε.


Καραμανλής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει για να δημιουργήσει εντυπώσεις»


Σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού υπεβλήθησαν 7.706 αιτήσεις εκ των οποίων οι 3.406 στην ΟΣΥ και οι 4.300 στη ΣΤΑ.ΣΥ.


Για τις 423 θέσεις της Ο.ΣΥ., κατατέθηκαν 556 ενστάσεις από τις οποίες μόλις οι 61 πρέπει να προσληφθούν.


«Οι αλλαγές στον πίνακα προσληπτέων είναι 61 στις 423, ποσοστό 14% και όχι 37% όπως προσπαθείτε να σπεκουλάρετε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις» σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής τονίζοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των διαγωνισμών του ίδιου του ΑΣΕΠ οι διαφοροποιήσεις από τον προσωρινό έως τον οριστικό πίνακα των προσληπτέων, είναι συνήθως πάνω από 10%.


«Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας δεν τα έκανε το ΑΣΕΠ με την τεράστια εμπειρία του, αλλά τα στελέχη της ΟΣΥ που προφανώς δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με ανάλογη διαδικασία.


Γι’ αυτό ακριβώς προβλέψαμε και τον τελικό έλεγχο του ΑΣΕΠ, όμως, για να μην ξεφύγει κανένα μα κανένα λάθος. Να μην αδικηθεί κανείς. Όπως και έγινε» δήλωσε ο υπουργός.


Σημείωσε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 καλούσε τους διαγωνιζόμενους να καταθέσουν οι ίδιοι πόσα μόρια έχουν. «Σας είπε ο Κεφαλογιάννης πως κάνατε προσλήψεις στο Υγείας, μας κατηγορείτε για αυτά που εσείς κάνατε τότε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι εν τέλει ενόχλησε το ΣΥΡΙΖΑ πως ήταν η υποτιθέμενη «επάρατος Δεξιά» που έκανε προσλήψεις, ενώ όπως σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η κυβέρνηση της Αριστεράς είχε πολιτικά κοροϊδέψει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, ότι είχε υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, χωρίς να έχει επικυρωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

bottom of page