Καραμανλής: καινοτομήσαμε πράττοντας το αυτονόητο


Στην αναλογικότητα των διοδίων της Ολυμπίας Οδού και στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου στην Βουλή.

Για τον εξορθολογισμό των διοδίων μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.


Αναφερόμενος στην διαλειτουργικότητα των διοδίων, όπου πλέον οι οδηγοί μπορούν να διέρχονται από όλα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους χρησιμοποιώντας έναν μόνο πομποδέκτη, σημείωσε χαρακτηριστικά «δώσαμε λύση σε ένα φαινομενικά μικρό, αλλά ουσιαστικά σημαντικό θέμα, που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών. Καινοτομήσαμε πράττοντας το αυτονόητο»


Σε ότι αφορά τη χιλιομετρική χρέωση η οποία λειτουργεί ήδη στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού οι οδηγοί πλέον χρεώνονται μόνο για το τμήμα του δρόμου που χρησιμοποιούν.


«Προχωράμε και σε πολύ λίγο καιρό θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών διοδίων, αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους»


Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενημερώνοντας πως από πλευράς του υπουργείου έχουν γίνει με ταχύτατο ρυθμό όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες παρά τους περιορισμούς που έθετε η πανδημία.


Το βασικό ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου που σήμερα χρησιμοποιείται από την Πολιτική Αεροπορία, έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις της ευρύτερης περιοχής που εκκρεμούν δικαστικά, υπενθυμίζοντας ότι η δικάσιμος έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου.


Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης του αεροδρομίου


-επέκταση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του Αεροσταθμού κατά 2.500 τ.μ με δυνατότητα επιπλέον επέκτασης κατά 2.500 τ.μ.


-την αναδιαρρύθμιση και συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου του Αεροσταθμού,


-την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 32.000 τ.μ.,


-την αναβάθμιση του διαδρόμου και τροχοδρόμου,


-τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου και του δικτύου φωτεινής σήμανσης,


-την κατασκευή πύργου ελέγχου αεροδρομίου.


Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες της Μεσσηνίας ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τα έργα αναβάθμισης του θα προχωρήσουν τάχιστα.