Καραμανλής: «θα ολοκληρωθούν άμεσα οι αυτοψίες»


«Στόχος είναι οι αυτοψίες να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να λάβουν την κρατική αρωγή», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αναφορικά με τη στήριξη ανθρώπων, οι οποίοι επλήγησαν από το σεισμό στην Κρήτη.

Στη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κρήτης αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη, ώστε οι πληγέντες να πάρουν τα χρήματα τους το συντομότερο.


Στην Κρήτη βρίσκονται περίπου 100 μηχανικοί της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου και στόχος είναι οι αυτοψίες να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να λάβουν την κρατική αρωγή.

«Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος αντιμετώπισης μίας φυσικής καταστροφής από την ελληνική πολιτεία με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν.


Ο πρωθυπουργός είπε αυτό το προφανές. Ότι αντί να τρέχει ο κάθε πολίτης να δίνει ένα χαρτί σε κάθε υπηρεσία για να πάρει αποζημίωση, αυτό θα γίνεται με μία αίτηση», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Χαρακτήρισε σημαντικό ποσό την προκαταβολή των 20.000 ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας.


«Δεν θα ξεχαστούμε και θα βρούμε τρόπους να σπάσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας», τόνισε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι και κατά τη διαδικασία των δεύτερων ελέγχων οι υπηρεσίες του υπουργείου θα είναι παρούσες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επισήμανε ότι για την αυθαίρετη δόμηση έχει διαχρονική ευθύνη η πολιτεία, η οποία πρέπει να βάλει μία τελεία στο φαινόμενο.