Καραμανλής: δεσμεύτηκα στους Θεσσαλονικείς και το μετρό θα γίνει


«Δεσμεύτηκα προσωπικά στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης, και αυτό θα γίνει», δήλωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στις προσφυγές και τις αντιδράσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην προσωπική του δέσμευση για την ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη.


Ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα του έργου απαντησε πως στο υπουργείο εργάζονται, όχι μόνο για τον σταθμό Βενιζέλου, αλλά για το σύνολο του έργου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2023.


Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές με τρένα σε ολοκληρωμένη ρευματοδοτημένη επιδομή.


«Όχι με μουσαμάδες όπως κάποτε. Τώρα «τρέχουμε» να καλύψουμε το χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το μετρό το 2023», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής και συνέχισε λέγοντας πως «πολλοί έφτασαν να φοβούνται ότι το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ. Όμως η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Και ξέρετε καλά, τι σημαίνει η Μακεδονία για εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Γραμμή 4 μετρό Αθήνας: «Ολοκληρώνεται το πρώτο εργοτάξιο στην Κατεχάκη»

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στη γραμμή 4, του μετρό της Αθήνας, σημειώνοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ενώ παράλληλα γίνονται και οι πρόδρομες εργασίες.


«Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου στην Κατεχάκη, που θα είναι ένα εκ των δύο, μαζί με το Άλσος Βεΐκου, από τα οποία θα μπουν τα μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.


Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετεί 340.000 επιβάτες ημερησίως και θα μειώσει κατά 53.000 τα αυτοκίνητα στους δρόμους ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σταθμός Εξαρχείων

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα στηθεί το εργοτάξιο μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες, γεγονός που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του έργου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και της πόλης.

Καραμανλής: «Αρκετά πια με την υποκρισία»

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά «ακούει» τους προβληματισμούς και την κριτική των πολιτών, αλλά όχι την όψιμη μικροκομματική «κριτική» του κόμματος που ως κυβέρνηση δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη στα ΜΜΜ, δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο, κι άφησε τις συγκοινωνίες να ρημάξουν. Αρκετά με την υποκρισία».


Τόνισε πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει αυξηθεί ο στόλος και τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών, εν μέσω πανδημίας, με 50% περισσότερα λεωφορεία στην Αθήνα και διπλάσια στη Θεσσαλονίκη.