Καραμανλής: «αλλάζουμε την εικόνα των μεταφορών στη χώρα»


«Με τη δημοπράτηση των σιδηροδρομικών έργων επιβεβαιώνεται η σημασία που δίνουμε στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής αναφορικά με τη δημοπράτηση των έργων που ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.

Με τα σιδηροδρομικά έργα ανοίγει ένας νέος κύκλος δημοπρατήσεων για την ΕΡΓΟΣΕ που θα συνεχιστεί με τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

«Προχωράμε με την ΕΡΓΟΣΕ στη δημοπράτηση έργων που θα βελτιώσουν συνολικά άμεσα το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα, προϋπολογισμού 373,9 εκατ. €.


Είναι άλλα 4 έργα που έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σημασία που δίνουμε στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου φιλοπεριβαλλοντικά μέσα μεταφοράς όπως ο σιδηρόδρομος, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο ανταγωνιστικό πλαίσιο των μεταφορών.


Συνεχίζουμε τη συστηματική δουλειά και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε και το πρώτο βήμα για τα μεγάλα projects του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ύψους 3,3 δις. € που θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα των μεταφορών στη χώρα», ήταν η δήλωση του υπουργού Υποδομών, αναφορικά με τη δημοπράτηση των νέων έργων που ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.

 

Η ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης τεσσάρων νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 373,9 εκατ. € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Πρόκειται για δύο έργα αναβάθμισης της γραμμής από την Αθήνα ως τη Πάτρα, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών και άλλα δύο νέα έργα που αφορούν τη περαιτέρω ανάπτυξη του Περιφερειακού Σιδηρόδρομου Αθηνών με τις απαραίτητες εργασίες προσαρμογής και της γραμμής και των νέων κτιριακών υποδομών και την ολοκλήρωση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με εργασίες ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης που απαιτούνται για μια σύγχρονη, λειτουργική γραμμή.

Με αυτά τα έργα ανοίγει έτσι ένας νέος κύκλος δημοπρατήσεων για την ΕΡΓΟΣΕ που θα συνεχιστεί με τις προσκλήσεις για τα μεγάλα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα.