Κανονικά η αυριανή στάση εργασίας στο μετρό


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, έκρινε παράνομη και καταχρηστική την αυριανή στάση εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ. Παρ'όλ'αυτά οι εργαζόμενοι ενημερώνουν πως η αυριανή στάση θα πραγματοποιηθεί κανονικά με τη στήριξη του ΕΚΑ.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί η αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων, στις Σταθερές Συγκοινωνίες, παράνομη και καταχρηστική.


Λίγο αργότερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πράγματι παράνομη και καταχρηστική την αυριανή στάση εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ.


Περί κατασυκοφάντησης έκανε λόγο η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφερόμενη σε σκοπιμότητες του σωματείου, οι οποίες «δεν έχουν σχέση με τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού της επιχείρησης, ούτε ασφαλώς με την ποιότητα του συγκοινωνιακού έργου», σημειώνει η ΣΤΑΣΥ, στην ανακοίνωσή της.


ΣΕΛΜΑ: ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημερώνουν πως αύριο, Τετάρτη 26 Μαϊου, η σταση εργασίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με την αρχική εξαγγελία.


«Μοναδικός μας σκοπός είναι η διαφύλαξη της ποιότητας και του χαρακτήρα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους της χώρας, αναφέρουμε ότι διεκδικούμε επιπλέον πύκνωση δρομολογίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με απόφαση του, στηρίζει τα αιτήματα του ΣΕΛΜΑ και την αυριανή στάση εργασίας των εργαζομένων.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 26 Μαϊου, η στάση εργασίας στις γραμμές 2 & 3 του μετρό από την έναρξη της κυκλοφορίας του ως τις 10:00 π.μ.

«Όλοι οι εργαζόμενοι μελή του ΣΕΛΜΑ είναι καλυμμένοι να συμμετάσχουν κανονικά στην στάση εργασίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.