Θεοχάρης: «όλοι μαζί για την αναγέννηση της Εύβοιας»


Την Εύβοια επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και προχώρησε σε μία σειρά επαφών με τοπικούς φορείς του τουρισμού, μεταφέροντας στους επιχειρηματίες πως έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση όσων προβλημάτων προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Την ολόπλευρη αρωγή της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές και την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη, ειδικά των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, επιβεβαίωσε ο Χάρης Θεοχάρης με την επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια.


Επισκέφθηκε την Αγία Άννα κάνοντας αυτοψία σε ένα σημείο υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος όπου, δυστυχώς, υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές κι ακολούθως μετέβη στα Λουτρά Αιδηψού όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου.

 

«Το κεντρικό μήνυμα από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι είμαστε εδώ. Όλη η κυβέρνηση είναι δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.


Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς παρατηρώ ζωηρό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αναζωογόνηση και στην αναγέννηση της Εύβοιας», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης,

 

Για τα μέτρα, τα οποία ήδη υλοποιούνται, ο υπουργός ανέφερε ότι ορισμένες προτάσεις, όπως π.χ. η αύξηση του επιδόματος λουτροθεραπείας και τα «voucher» προς μελλοντική αξιοποίηση από τους επισκέπτες της περιοχής ώστε να μη χρειαστεί να επιστραφούν προκαταβολές σε χρήματα, υλοποιήθηκαν μέσα σε μερικές ημέρες.


Παραγωγική και ενδιαφέρουσα σε πρακτικό επίπεδο χαρακτήρισε ο υπουργός τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς ενώ τόνισε πως «έχει καταγραφεί μια σειρά από περαιτέρω προτάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων, των εργαζομένων και των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας. Αρκετές από αυτές τις προτάσεις ήδη δρομολογούνται προς σχεδιασμό και εφαρμογή».


 

«Κάποιες από αυτές τις ιδέες θα τις μεταφέρουμε στην ομάδα του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.


Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι όλες οι δράσεις να συντονίζονται σε κεντρικό επίπεδο από την ομάδα του κ. Τριαντόπουλου ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, χωρίς καμία άσκοπη χρονοτριβή.


Βρήκα ρεαλιστικές τις περισσότερες από τις προτάσεις που συζητήσαμε σήμερα. Εξάλλου είχαμε κάνει τη σχετική προεργασία, όταν είχαμε συναντηθεί προ ημερών στο γραφείο μου με τους εκπροσώπους των φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού της Εύβοιας», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, Μίλτος Χέλμης, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, οι βουλευτές της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδόχων και εστίασης από τη Βόρεια Εύβοια.