Θεοχάρης: η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη


πηγή: social media (facebook) Harris Theoharis
«Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με αφορμή την έναρξη της στρατηγικής του 10ετούς πλάνου του υπουργείου, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς.

Σημαντικές διακρατικές επαφές και νέες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με αφορμή το 10ετές πλάνο του υπουργείου.


Μία τέτοια διακρατική συνεργασία πέτυχε η Ελλάδα με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και του Ισραήλ μετά και την πρόσφατη επίσκεψη Θεοχάρη.


«Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού και την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.


Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, καθόσον θα προχωρά παράλληλα και ο εμβολιασμός.


Κεφαλαιοποιούμε την περσινή μας επιτυχία. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές που κάνουμε με άλλες χώρες, από τις οποίες υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός.


Βασικός στόχος του υπουργείου τόσο για το 2021 όσο και μακροπρόθεσμα, είναι η προσέλκυση όλων των αγορών και η άμβλυνση της εποχικότητας.


Ο στρατηγικός σχεδιασμός του 2021 σε τρεις πυλώνες


-προωθητικός σχεδιασμός, μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ,

-εσωτερικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα βελτιώσουμε διορθώνοντας τις όποιες δυσλειτουργίες για την ακόμα καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και

-πρωτόκολλα μετακίνησηςΤο μοντέλο των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOs)


Το DMMOs προσφέρουν περαιτέρω αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε βάθος χρόνου, με κύριους άξονες τη στρατηγική και την προώθηση.


Η 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και όλων των μελών Αντιπεριφερειαρχών/Εντεταλμένων αρμόδιων για τον τουρισμό από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Tζιτζικώστας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Νίκας και Φάνης Σπανός.