Θεοχάρης: «η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα»


Τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι επιδόσεις του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι αποτύπωσε ο Χάρης Θεοχάρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Περισσότεροι από 6 εκατ. τουρίστες έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής τη χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.


Το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιος - Αύγουστος) φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019.

 

«Μάλιστα, τον Ιούλιο για πρώτη φορά η χώρα μας ξεπέρασε την ίδια τη Γαλλία ως αγαπημένος προορισμός για τους Γάλλους. Δηλαδή οι Γάλλοι ταξίδεψαν περισσότερο προς την Ελλάδα από ότι στην ίδια τη χώρα τους.


Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ξεπερνούν τους 450.000 οι Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την αρχή που ανοίξαμε τον τουρισμό μας. Και, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένας μεγάλος αριθμός», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

 

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της επανεκκίνησης του τουρισμού που ήδη διαφαίνονται στην τράπεζα της Ελλάδος.


Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα στα προγράμματα «Τουρισμός για όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός» ενώ τόνισε πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.


 

«Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτοί οι οποίοι θα επιμείνουν να είναι ανεμβολίαστοι, για τους δικούς τους λόγους, θα έχουν περιορισμούς και υποχρεώσεις αν εργάζονται. Πρώτα απ' όλα εμείς οι ίδιοι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής, να φοράμε μάσκες κ.τ.λ.


Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος προς την ελευθερία όχι για τους άλλους, αλλά για τον ίδιο τον εαυτό μας και το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Πρέπει να τους προστατεύσουμε», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού.

 

Ο θετικός αντίκτυπος όλης αυτής της προσπάθειας θα μεταφερθεί στην εθνική οικονομία, δήλωσε σχετικά ο υπουργός, διότι ο τουρισμός εμπλέκεται με όλη την παραγωγική δυναμικότητα της Ελλάδας.