Η Sky - Express πετάει για Σύρο


Η Sky Express προσφέρεται να μεταφέρει στο νησί της Σύρου περισσότερους από 120 επισκέπτες του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων AnimaSyros στηρίζοντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που με επίκεντρο τη χώρα μας συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και στην ελευθερία.


Για πέντε ημέρες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με προβολές ταινιών animation μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, αφιερώματα σε δημιουργούς και ταινίες της ίδιας κατηγορίας, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, διαγωνιστικά τμήματα, εκπαιδευτικές δράσεις κ.α.

 

«Mε πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχουμε ενεργά στη φετινή διοργάνωση ενός ιδιαίτερα αγαπημένου και διεθνώς αναγνωρισμένου φεστιβάλ, του AnimaSyros.


Ως επίσημος χορηγός αερομεταφορών, η SKY express ανέλαβε τη μετακίνηση των μελών της διοργάνωσης στη Σύρο δημιουργώντας τη γέφυρα για να συναντηθεί η αγάπη για τη σύγχρονη μορφή τέχνης του animation από τις τέσσερις άκρες του κόσμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μας», ανέφερε η Δέσποινα Κατσίκα, Marketing Manager του Ομίλου IOGR και της Sky Express.


 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζεται η συνεργασία μας με τη SKY express, μια εταιρεία με εξαιρετικά δυναμική ανάπτυξη που αποτελεί και τον αερομεταφορέα που καλύπτει τις ανάγκες του τόπου που γεννήθηκε και φιλοξενεί το Animasyros.


H συνεργασία αυτή συνέβαλε αποφασιστικά, τη φετινή χρονιά στο να επισκεφθούν το νησί της Σύρου και το Φεστιβάλ μας σπουδαία ονόματα της διεθνούς σκηνής ανιμέισον και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες», δήλωσε ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.


Λίγα λόγια για το AnimaSyros

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στη Σύρο. Φέτος πραγματοποιείται σε phygital μορφή δηλαδή και δια ζώσης και ψηφιακά.


Η ετήσια διοργάνωση του Animasyros, διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, ενώ δε λείπουν παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.


Ποιοί το διοργανώνουν

Το Animasyros 2021, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολισμού.


Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Το Animasyros ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.