Η FedHATTA στο 1o Διεθνές Φόρουμ της TÜRSAB


Τουρκία, Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία & Ιταλία συζήτησαν για το μέλλον του οργανωμένου τουρισμού στο 1ο Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας, TÜRSAB.

Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Τουριστικό Forum στο οποίο συμμετείχε η fedHATTA με τον πρόεδρό της, Λύσανδρο Τσιλίδη, εκπροσωπώντας επίσημα τη χώρα μας στη γειτονική Τουρκία.


Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις τελευταίες τάσεις αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησε και θα ακολουθήσει κάθε χώρα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.


Εξέφρασαν τις απόψεις τους για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη και καλύτερη επανεκκίνηση του τουρισμού στη μετά covid εποχή.


Οι σχέσεις της FedHATTA και του ΗΑΤΤΑ με την TÜRSAB ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990, με την υπογραφή του πρώτου Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.


Έκτοτε η συνεργασία τους παραμένει με διαχρονικό, εποικοδομητικό και στενό χαρακτήρα, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της ανάπτυξης των τουριστικών ροών από και προς την Τουρκία.


Στο πάνελ του Forum, με τίτλο «Race is starting up», το οποίο συντόνισε ο πρόεδρος της TÜRSAB, F. Baklikaya, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδίων Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Βρετανικών Τουριστικών Γραφείων (ABTA), Mark Tanzer, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης και η πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Ταξιδίων και Τουρισμού (FIAVET), Ivana Jelinic.