Η Air France παρουσιάζει το πρώτο της Airbus A220-300


Η Air France συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της και παραλαμβάνει το πρώτο από τα 60 Airbus A200-300 που έχουν παραγγελθεί για να αντικαταστήσουν τα A318 και A319, καθώς και αρκετά Airbus A320.

Η Air France παρέλαβε το πρώτο της Airbus A220-300 στον στόλο του δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων.


Από την ένταξη του Airbus A350 στο δίκτυο των μεγάλων αποστάσεων, η Air France συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της και έως το 2025 θα έχει ενσωματώσει τα 60 αεροσκάφη A220-300 που παραγγέλθηκαν το 2019 σε αυτόν, αντικαθιστώντας τα Airbus A318 και A319 όπως επίσης και αρκετά Airbus A320.

Η παραγγελία αυτή – η μεγαλύτερη από Ευρωπαϊκό αερομεταφορέα – περιλαμβάνει 30 επιπλέον αεροσκάφη και το αγοραστικό δικαίωμα για 30 ακόμη.

 

«Το νέο αυτό αεροσκάφος με την απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Air France. Μέχρι σήμερα, η ανανέωση του στόλου είναι το κύριο μέσο για την μείωση των εκπομπών CO2, και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αεροσκάφη τελευταίας γενιάς.


Ενεργοποιούμε επίσης όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας όπως τα SAF ή την οικολογική πλοήγηση, ως μέρος της συμβολής μας στην προώθηση μιας ουδέτερης σε άνθρακα αεροπορικής βιομηχανίας και τοποθετώντας τον εαυτό μας ως έναν κορυφαίο παίκτη για μια πιο βιώσιμη αεροπορία», δήλωσε ο Benjamin Smith, CEO του ομίλου Air France-KLM.

 

Με το όνομα «Le Bourget» προς τιμή της πόλης που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, η οποία συνδέεται βαθιά με την αεροπορική βιομηχανία, το αεροσκάφος φέρει τα εμβληματικά χρώματα της Air France.Ο φτερωτός ιππόκαμπος βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της ατράκτου και στις άκρες των φτερών του, το σύμβολο που ενσαρκώνει τον μύθο της εταιρείας.

 

«Η άφιξη ενός νέου αεροσκάφους αποτελεί πάντα μια πολύ ξεχωριστή περίσταση για μια αεροπορική εταιρεία. Όλες οι ομάδες της Air France έχουν αφιερώσει περισσότερα από δύο χρόνια για να προετοιμάσουν αυτήν την στιγμή και είμαστε ενθουσιασμένοι να βλέπουμε τους πελάτες μας να ανακαλύπτουν την βέλτιστη άνεση που προσφέρει αυτό το αεροσκάφος.


Η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη, πιο φωτεινή και προσφέρει πλήρη σύνδεση στο Wi-Fi, συμβάλλοντας περαιτέρω στην αναβάθμιση των παροχών μας», υπογράμμισε η Anne Rigail, CEO της Air France.

 

Από τις 31 Οκτωβρίου, το Airbus A220-300 θα πετά προς Βερολίνο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μιλάνο-Linate και Βενετία από τον κόμβο της Air France στο Παρίσι-Charles de Gaulle. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2021-2022, το αεροσκάφος θα επεκτείνει σταδιακά το δίκτυό του στην Μπολόνια, την Ρώμη, Λισαβόνα και Κοπεγχάγη.Ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδοτικό αεροσκάφος

Το Airbus A220-300 εντάχθηκε στον στόλο δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Air France και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό και αποδοτικό αεροσκάφος στην κατηγορία του με έναν διάδρομο.


Προσφέρει μείωση κόστους της τάξης του 10% σε σύγκριση με τα Airbus A318 και A319 και ξεχωρίζει για την ενεργειακή του απόδοση, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα κατά 20% από τα αεροσκάφη που αντικαθιστά, ενώ οι εκπομπές άνθρακα μειώνονται επίσης κατά 20%. Το αποτύπωμα θορύβου είναι κατά 34% χαμηλότερο.Τα χαρακτηριστικά αυτά θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Air France και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.Μέχρι το 2030 η εταιρεία θα έχει μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 ανά επιβάτη κατά 50% σε σύγκριση με το 2005, ή 15% σε απόλυτους αριθμούς. Η Air France δεσμεύεται επίσης να συνεργαστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις δημόσιες αρχές για την επίτευξη του κλιματικού στόχου μηδενικών καθαρών εκπομπών CO2 έως το 2050.