Η Μήλος στην κορυφήΗ Μήλος, το νησί με τους ανεμόμυλους, αναδείχθηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο και την Ευρώπη για το 2021 με βαθμολογία 95,50 των αναγνωστών του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and Leisure στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα από 11 Ιανουαρίου μέχρι 10 Μαΐου στα World's Best Awards 2021.

Η Φολέγανδρος κατέλαβε την δεύτερη θέση με την Ελλάδα γενικότερα να κερδίζει την μερίδα του λέοντος με άλλα επτά ελληνικά νησιά να κερδίζουν έδαφος στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα η Σαντορίνη βγήκε 5η, η Πάρος 10η, η Μύκονος 13η, η Κρήτη 14η, η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά 15α και η Ρόδος με τα Δωδεκάνησα επικράτησαν στην 17η θέση. Οι νέες αυτές διακρίσεις, που έρχονται λίγες μόνον ημέρες μετά την ανάδειξη της Ελλάδας και της Σαντορίνης ως Αγαπημένη Χώρα και Καλύτερο Νησί της Ευρώπης, αντίστοιχα, στα αμερικανικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, επιβεβαιώνουν πως η χώρα μας παραμένει σταθερά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό.


Μερικά λόγια αναγνωστών για τη Μήλο

«Η Μήλος αναδείχθηκε νικήτρια χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά, τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις δεκάδες ειδυλλιακές παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο»«Μπορεί να είναι γνωστή εξαιτίας του αγάλματος της Αφροδίτης, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα από τα αρχαιολογικά ευρήματα: πολυάριθμες επιλογές για διαμονή, βραβευμένα οινοποιεία, ηλιοθεραπεία σε ηφαιστειακούς βράχους, ψαροντούφεκο σε σπηλιές και στην συνέχεια δείπνο σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόριά της. Όπως συνόψισε ένας ψηφοφόρος: “Είναι συγκλονιστικά όμορφη!”»


Το ελληνικό βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος, ενώ τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευτούν αναλυτικά στο τεύχος Οκτωβρίου 2021 του περιοδικού.