Η Κρήτη κορυφαία επιλογή για τους Γερμανούς


Ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε, με επισκέπτες Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, στην Κρήτη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ Γερμανίας από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Εντυπωσιασμένοι από την Κρήτη και την φιλοξενία των κατοίκων της αναχώρησαν από το νησί οι εκπρόσωποι δώδεκα γερμανικών τουριστικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), το οποίο διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο RTK από την Γερμανία, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων στην Ευρώπη, την περιφέρεια Κρήτης, την Aegean Airlines και μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία, ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον προορισμό και η περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.


Στην έναρξη του προγράμματος, οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικό workshop με επιμέρους αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν του νησιού, σε επίπεδο τόσο απ΄ ευθείας πτήσεων και προσφερόμενων πακέτων διανυκτερεύσεων όσο και προτάσεων για την ανακάλυψη της αυθεντικής Κρήτης.


Έλαβαν μέρος σε περιηγήσεις από τα Χανιά έως την αρχαία πόλη Άπτερα, από το Ρέθυμνο έως το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και από το Ηράκλειο και το παλάτι της Κνωσού έως τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορική Σπιναλόγκα.


Εκεί ξεναγήθηκαν στις γραφικές πόλεις του νησιού, επισκέφθηκαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, γνώρισαν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, γεύτηκαν φρέσκα τοπικά προϊόντα και δοκίμασαν γεύσεις της μοναδικής κρητικής κουζίνας.


Η Κρήτη παραμένει σταθερά ένας ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, με τις κρατήσεις στο νησί να παραμένουν έως σήμερα σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.