Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της συνάντησης των υφ. Μεταφορών Ελλάδας - Σλοβακίας


Η ηλεκτροκίνηση μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, με τη Σλοβάκα ομόλογό του, Katarina Brunckova. Οι δύο χώρες συζήτησαν την υλοποίηση του πακέτου «Fit for 55», για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συνάντηση, με βασικό θέμα την προώθηση των πράσινων μεταφορών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και της Σλοβάκας ομόλογό του, Katarina Brunckova, παρουσία και τον γενικού γραμματέα, Γιάννη Ξιφαρά.


Συζητήθηκαν οι πολιτικές των δύο χωρών στην κατεύθυνση υλοποίησης του πακέτου «Fit for 55», που αφορά στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις εκπομπές αερίων κατά 55% έως το 2030.


Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ενημέρωσε την κα Brunckova για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και προωθούνται αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τις λεπτομέρειες του προγράμματος για την ανάδειξη της Αστυπάλαιας σε «Έξυπνο και Πράσινο Νησί».


Ο υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε και το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση και το πρόγραμμα για τη μεταλιγνιτική εποχή.


Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την Μπρατισλάβα και συμφωνήθηκε το ζήτημα να παραπεμφθεί προς εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών.

Η κα Brunckova μετέφερε εκ μέρους του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της Σλοβακίας, Andrej Dolezal, πρόσκληση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί τη Μπρατισλάβα.