Η ετήσια γενική συνέλευση του HATTAΤα ζητήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, και ειδικότερα ο κλάδος των ελληνικών τουριστικών γραφείων, λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της συζητήθηκαν στην διαδικτυακή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Στην ετήσια γενική συνέλευση του HATTA, στην οποία συμμετείχε το Δ/Σ του ΗΑΤΤΑ, μέλη του Συνδέσμου καθώς και ο πρόεδρος της FedHATTΑ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον απολογισμό των ενεργειών και των διεκδικήσεων του ΗΑΤΤΑ αλλά και των αιτημάτων που δικαιώθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο.


Το Δ/Σ του Συνδέσμου κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ από τις 20 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους έχουν αποσταλεί πολυάριθμες επιστολές προς τα συναρμόδια υπουργεία και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδικτυακές και δια ζώσης συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτείας, με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.


«Έχουμε καταφέρει πολλά μέσα σε αυτό το θολό τοπίο που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Πρόκειται για τη δυσχερέστερη κατάσταση στον τουριστικό κλάδο των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον.


Οι προσπάθειές μας για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του HATTA.


Προτεραιότητα του Συνδέσμου είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και, για τον λόγο αυτό, γίνονται ενέργειες με σκοπό να αναδειχθούν λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης για την επόμενη ημέρα των τουριστικών γραφείων.


Τσιλίδης: Ενδυνάμωση του κλάδου με κοινό φορέα συνεργασίας

Μηνύματα ενότητας θέλησε να στείλει από πλευράς του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο κλάδος θα πρέπει να ενδυναμωθεί περαιτέρω με ομοφωνία κάτω από έναν κοινό φορέα συνεργασίας.


Θα πρέπει να επανέλθουν οι μεγάλες εκδηλώσεις και τα συνέδρια, τα οποία θα βοηθήσουν τον κλάδο των ελληνικών τουριστικών γραφείων να επαναφέρει το δυναμικό του ρόλο στον τουρισμό σε αντιδιαστολή με τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.


Ο Λύσανδρος Τσιλίδης αναφέρθηκε επίσης στη διαρκή επικοινωνία του φορέα με τα μέλη του για κάθε ζήτημα αλλά και για λόγους ενημέρωσης.


Τα μέλη του ΗΑΤΤΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το χειρισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, από τον ΗΑΤΤΑ και τη FedHATTA ενώ αναφέρθηκαν και στα ζητήματα τα οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία, όπως η ανάδειξη κι αναγνώριση του έργου και του ρόλου του τουριστικού γραφείου, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, η προστασία του επαγγέλματος και η περαιτέρω ανάπτυξή του αλλά και η ένταξη του κλάδου στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Τουρισμού.