Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς


Στα Αμερικανικά τουριστικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, η χώρα μας κατέκτησε δύο κορυφαίες θέσεις. Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένη χώρα» και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος» στα βραβεία «Global Traveler’s - The Trazees».

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την επιθυμία τους να επισκέπτονται στην Ελλάδα όπως επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, όπου η χώρα μας κατέκτησε δύο κορυφαίες διακρίσεις.


Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας «Αγαπημένη χώρα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος» στα βραβεία «Global Traveler’s - The Trazees».


Για όγδοη συνεχή χρονιά η Σαντορίνη αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο νησί της Ευρώπης» στα βραβεία «Global Traveler’s - Leizure Lifestyle Awards».


Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2021 μεταξύ των αναγνωστών του μηνιαίου περιοδικού για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας «Global Traveler» και της ηλεκτρονικής σελίδας «The Τrazees» (trazeetravel.com) για ταξιδιώτες ηλικίας 25-40 ετών, του εκδοτικού ομίλου FXExpress Publications Inc.

 

«Τέσσερις λόγοι για να επισκεφθείτε την Ελλάδα τώρα, με περισσότερα από 2.000 νησιά, το καθένα με τη δική του ταυτότητα και γοητεία, πόλεις γεμάτες από ιστορία και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και παρθένα, παραδοσιακά χωριά, η Ελλάδα διαθέτει ατέλειωτη ομορφιά για να εξερευνήσετε.


Μια ομορφιά που συναντά την Ιστορία. Οι παραλίες της είναι πανέμορφες, ενώ η φιλοξενία των κατοίκων της απαράμιλλη. Οι γαστρονομικές σπεσιαλιτέ διαθέτουν εκπληκτική ποικιλία, διαφορετικότητα και υπέροχα υλικά», γράφουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες στα άρθρα τους εξυμνώντας τις ομορφιές της Ελλάδας.

 

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 26 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνει ο εκδοτικός όμιλος FXExpress Publications Inc.


Τα ελληνικά βραβεία θα παραλάβει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.