Η Ελλάδα βασίζεται στα Covid-free νησιά της


πηγή: https://noticias.r7.com/
Η Ελαφόνησος, το μοναδικό νησί της Λακωνίας, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την κοντινότερη ηπειρωτική ακτή, και κάθε χρόνο δέχεται 200.000 τουρίστες. Αποτελεί ιδανικό προορισμός για τους φυσιολάτρες και σαγηνεύει κάθε επισκέπτη με τις ψηλές αμμοθίνες και τα σπάνια θαλασσόκεδρα που στολίζουν τις παραλίες της.

Η περσινή χρονιά ήταν μια κακή χρονιά λόγω της πανδημίας λένε οι ντόπιοι, καθώς ελάχιστοι επισκέπτες έφτασαν στο νησί. Ο τουρισμός υπέστη σοβαρό πλήγμα σε όλα τα επίπεδα.


Η δήμαρχος του νησιού, Ευσταθία Λιάρου, εγγυάται πως το 70% του πληθυσμού του νησιού θα έχει εμβολιαστεί έως τα τέλη Μαΐου.


Το ποσοστό των κατοίκων που εμβολιάζονται στα ελληνικά νησιά, και κυρίως στα μικρά, είναι μεγάλο κι αυτό στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ταυτότητα του covid-free νησιού θα φέρει την ελπίδα στους επιχειρηματίες πως φέτος θα είναι καλύτερη.


Μια νέα αρχή

Ο δήμος Ελαφονήσου, φιλοξένησε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων οι οποίοι κάλυψαν το σημαντικότερο για την εποχή γεγονός παράλληλα με τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού που ήδη προβάλλεται σε όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου.


«Η ασφάλεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη. Έγκαιρα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών και φροντίσαμε τόσο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών όσο και για την ανάδειξη της διαδικασίας που με τη βοήθεια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων τα καταφέραμε.


Προχωράμε μαζί υλοποιώντας το σχέδιο για την φετινή χρονιά. Και όλα αυτά χάρη στην ευέλικτη στρατηγική που ακολουθήσαμε με βάση τα δεδομένα και τις τάσεις που διαμορφώνονταν στην ταξιδιωτική βιομηχανία διεθνώς», δήλωσε η δήμαρχος του νησιού.


Η δημοσιότητα που ήδη γνωρίζει η Ελαφόνησος είναι εντυπωσιακή. Σημειώνεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο, μεταξύ των οποίων, το BBC, το CNN και άλλα, στα οποία εντός των ημερών θα διανεμηθεί το κείμενο στην αγγλική γλώσσα.