Η ανακατασκευή του πύργου Πειραιά στην «ΤΕΡΝΑ»

Την πρώτη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του πύργου του Πειραιά ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, 100 % θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η σύμβαση, που υπεγράφη με την PIRAEUS TOWER AE, η οποία έχει αναλάβει με σύστημα παραχώρησης από τον δήμο του Πειραιά την αξιοποίηση του πύργου, προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες.

Στα 19 εκατ. € ο προϋπολογισμός του έργου

Ο πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας, μετά τον πύργο των Αθηνών και αποτελείται από 24 ορόφους και 2 υπόγεια, ενώ το ύψος του κτιρίουφτάνει τα 84 μέτρα.


Το έργο, στο σύνολό του, αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού ως πύργου Πειραιά, με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ..


Η ανάπτυξη θα αφορά σε ένα βιοκλιματικό κτίριο γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα GOLD.


Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών ιδιωτικών οικοδομικών έργων που εκτελεί η ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.