Η έκθεση «Ένας αέναος μίτος της Αριάδνης» στον ΔΑΑ


credits: Ηλίας Γεωργουλέας
Η νέα ομαδική εικαστική έκθεση «Ένας αέναος μίτος της Αριάδνης» από το «A Jewel Made in Greece», 43 συνολικά Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζεται στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάζεται, για δεύτερη φορά, με το «A Jewel Made In Greece», με την ευκαιρία της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Ένας αέναος μίτος της Αριάδνης».Η έκθεση, με τη συμμετοχή 43 εμπνευσμένων Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, στον ΔΑΑ και έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».Κεντρικός πυρήνας του αφηγήματος της έκθεσης είναι ένας αρχετυπικός μύθος για την άρρηκτη συνέχεια της διαχρονικής μαγικής περιπέτειας του κοσμήματος και της προβολής του στην Ελλάδα του 2021.


Με οδηγό και πυξίδα την αγάπη για μια χώρα που σηματοδοτεί την αφετηρία και την κατάληξη, την ενέργεια και τον διαλογισμό, το ταξίδι και τον προορισμό, ένας «Αέναος Μίτος» εξακολουθεί να λειτουργεί ως αφορμή και έμπνευση στη σύγχρονη ιστορία κι αισθητική του ελληνικού κοσμήματος.


Συμβολισμός της δράσης που παρουσιάζεται στον απόηχο μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, η «έξοδος από το λαβύρινθο», μέσω του πολιτισμού, της ευρηματικότητας και της τέχνης, πολύτιμους διαχρονικά αρωγούς στον δρόμο προς την Ανεξαρτησία, οδηγώντας μας στην ελπιδοφόρα Ελλάδα του 2021.Τα έργα που συμμετέχουν στην έκθεση «Ο Αέναος Μίτος της Αριάδνης», αποτελούν τις συμμετοχές έγκριτων Ελλήνων σχεδιαστών που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών στον ομώνυμο διαγωνισμό.
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται επίσης η ταινία «Ariadne's Eternal Thread», η οποία αποτελεί νέα παραγωγή της Πλατφόρμας «A Jewel Made In Greece».


Ο «Ένας αέναος μίτος της Αριάδνης» παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο των αφίξεων, είσοδος 1, με ελεύθερη πρόσβαση σε 24ωρη βάση.