Ηλεκτρονικά και στην Αττική η διαδικασία για τις άδειες οδήγησης


Μετά την περιφέρεια Κρήτης η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις άδειες οδήγησης ξεκινά και στην περιφέρεια Αττικής. Από τις 18 Μαρτίου η υποβολή της αίτησης θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://drivers-vehicles.services.gov.gr

Για την αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου λόγω απώλειας, κλοπής, φθοράς ή αλλοίωσης θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος, από την Πέμπτη, 18 Μαρτίου, να καταβάλλει τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες Μεταφορών της περιφέρειας Αττικής.


Με διαπιστωτική πράξη που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, το πρόγραμμα ενεργοποιείται και στην Αττική κι έτσι οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τόσο τα δικαιολογητικά όσο και τις φωτογραφίες αλλά και την υπογραφή τους ψηφιακά χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου αίτησης.


Οι ενδιαφερόμενοι θα «μπαίνουν» στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών https://drivers-vehicles.services.gov.gr κι ακολουθώντας τις οδηγίες που θα καταχωρούν την αίτησή τους.


Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται η ταυτοποίησή τους με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι υπηρεσίες θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα στις άδειες οδήγησης στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.


«Μετά την Κρήτη, η επέκταση της ψηφιακής διαδικασίας αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς στην Περιφέρεια Αττικής είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στο συνολικό έργο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, που αφορούν στην έκδοση των αδειών οδήγησης.


Ένα έργο που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη και του επαγγελματία και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στόχος είναι η επέκταση του έργου, σταδιακά, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας» σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην Κρήτη από τις 17 Δεκεμβρίου ενώ πλέον ενοποιούνται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες και θα υπάρχει μόνο μία - κοινή ηλεκτρονική πύλη εισόδου στην υπηρεσία.