Ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας


Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομίας και Καινοτομίας της Λιθουανίας, Jovita Neliupšienė, και συζήτησαν για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

Κατά τη διμερή συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, με κύρια πεδία τον ιστορικό - πολιτιστικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας κι ευεξίας, τον οικοτουρισμό και τον οινοτουρισμό.


H Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην εξαιρετική επίδοση του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι και υπογράμμισε την έμφαση που δίνεται στις ειδικές μορφές τουρισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και του σχεδίου «Ελλάδα 2.0».


Η Λιθουανή υφυπουργός, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-λιθουανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνουν ο ΣΕΒ, το ΕBEA και το Enterprise Greece, τόνισε την υψηλή δημοφιλία της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τη χώρα της κατά την φετινή χρονιά και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Λιθουανία στο πεδίο του ιαματικού τουρισμού.


Οι δύο Υφυπουργοί διαπίστωσαν σύμπτωση απόψεων σε σειρά θεμάτων, εντόπισαν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών, και επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-λιθουανικών τουριστικών σχέσεων και την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας.


Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα, Rolandas Kačinskas.