«Εταιρεία της δεκαετίας» ο όμιλος ΟΤΕ στα βραβεία BITE


Κορυφαία διάκριση της δεκαετίας για τον όμιλο ΟΤΕ, στα Impact Business IT Excellence Awards 2021. Καθοριστική η συμβολή του ΟΤΕ στην ψηφιακοποίηση της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων τα τελευταία 10 χρόνια.

To κορυφαίο βραβείο «ICT Company of the Decade» απέσπασε ο όμιλος ΟΤΕ στα φετινά Impact Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Αwards, γεγονός που αναδεικνύει τη συμβολή του, κατά την τελευταία δεκαετία, στη μετάβαση του κράτους, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο ΟΤΕ έχει υλοποιήσει πληθώρα έργων ICT για επιχειρήσεις κι οργανισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Με έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα του IT Integration, έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για την υλοποίηση σύγχρονων λύσεων στους τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού και της ενέργειας.


Στα εμβληματικά έργα που έχει υλοποιήσει για το Δημόσιο, περιλαμβάνονται η Άυλη Συνταγογράφηση, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, το Εθνικό Μητρώο ασθενών με Covid-19, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακής υπογραφής, η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», η Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός, και πολλά ακόμη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ έχει εξειδικευτεί στην υλοποίηση έργων «Smart Cities», με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα έργα Έξυπνης Στάθμευσης για ανθρώπους με αναπηρία στα Χανιά, Έξυπνης Διαχείρισης Υδάτωνστη Μονεμβασιά και Έξυπνης Διαχείρισης της Κίνησης στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λάρισας.

Στον ιδιωτικό τομέα, έχει φέρει εις πέρας εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα, από τη δημιουργία υπερσύγχρονου Data Center για την Coca-Cola HBC για 28 χώρες και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece, μέχρι τις εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις για πολλές ακόμη επιχειρήσεις όπως η Eurobank, ο Όμιλος Ιασώ, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Μήτση, η MYTILINEOS, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, κ.ά.

Στο εξωτερικό έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας σύνθετα έργα ανάπτυξης και διαχείρισης υποδομών και συστημάτων ICT για Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνείς Οργανισμούς.


Μεταξύ άλλων, υλοποιεί σήμερα έργα ICT για τον Οργανισμό eu-LISA, υπεύθυνο για τα κρίσιμα συστήματα ασφάλειας και προστασίας συνόρων στην Ε.Ε. στο Στρασβούργο, για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHΑ) στo Ελσίνκι, για την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) στο Παρίσι και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) στη Χάγη.

 

«Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του Ομίλου ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια στην ψηφιακοποίηση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Την τελευταία δεκαετία, υλοποιήσαμε μεγάλα και απαιτητικά έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που πήγαν τη χώρα και την κοινωνία μπροστά.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτά, καθώς και τους φορείς και τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύτηκαν.

Με την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», σημείωσε με αφορμή τη βράβευση, ο Chief Commercial Officer Business Segment ομίλου ΟΤΕ, Γρηγόρης Χριστόπουλος.

 
Συνολικά 9 βραβεία για ΟΤΕ και Cosmote στα Business IT Excellence Awards 2021


 

«Η ομάδα ICT του Ομίλου ΟΤΕ είναι μια agile ομάδα, με εμπειρία, υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα, που επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες, για να προσφέρει στους πελάτες εξειδικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά μας, έχουμε καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για κάθε οργανισμό και επιχείρηση που θέλει να περάσει στη νέα ψηφιακή εποχή.


Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους γι’αυτή τη διάκριση, αλλά και για τα σπουδαία αποτελέσματα που έχουμε πετύχει», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων ICT Ομίλου ΟΤΕ, Λυκούργος Αντωνόπουλος.


 

Εκτός από την κορυφαία διάκριση της δεκαετίας, ο Όμιλος ΟΤΕ κατά την τελετή απονομής του θεσμού, απέσπασε και την κορυφαία διάκριση “ΙCT Company of the Year”, ενώ ΟΤΕ και COSMOTE απέσπασαν επτά ακόμη βραβεία για τις εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις και τα σημαντικά έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής που υλοποίησαν την περασμένη χρονιά