Επενδυτικό ενδιαφέρον από γαλλικούς ομίλους


Vassilis Kikilias, ministre grec du Tourisme. Photo presse
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι για τη διεθνή τουριστική έκθεση «Top Resa».

Τις άριστες σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς οι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί ενώνουν τους δύο λαούς, κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι έκαναν το καλοκαίρι την Ελλάδα κορυφαία τουριστική επιλογή τους, σημειώνοντας αύξηση 88% συγκριτικά με το 2019.


Αυτή η προτίμηση έχει παράλληλα προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων στον τομέα της φιλοξενίας.


Θέτοντας τους στόχους του ελληνικού τουρισμού, ο υπουργός αναφέρθηκε στη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, με παράλληλη ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 

«Η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα. Ο σχετικά ήπιος χειμώνας της είναι κατάλληλος για όλο και περισσότερους επισκέπτες που μπορούν να επιδοθούν σε αθλητικές ή φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως προτιμούν οι Γάλλοι.


Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την τουριστική μας προσφορά, παρουσιάζοντας ως χώρα τις πολυποίκιλες επιλογές θεματικού τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας κάλεσμα στους Γάλλους για την περίοδο των σχολικών διακοπών τους τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα.

 

Στις επαφές του με Ευρωπαίους ομολόγους του, στο πλαίσιο της Top Resa, ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε ως προτεραιότητα τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την οικονομική επανεκκίνηση του τουρισμού.


Μίλησε για συντονισμό των δράσεων, σε επίπεδο Ε.Ε., για την καλύτερη προετοιμασία της μετά Covid εποχής, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, δίνοντας ως παράδειγμα την προσαρμογή των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.


Αναφορικά με τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στον τουρισμό της βόρειας Εύβοιας, ο υπουργός επεσήμανε ότι θα παρουσιαστεί σύντομα ένα συνολικό σχέδιο για την άμεση ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, μέσω του οποίου θα στηριχθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και η ομορφιά των τοπίων της βόρειας Εύβοιας, παρά τις πυρκαγιές.