ΕΛΤΑ: με μια συλλεκτική έκδοση τιμούν Το Χαμόγελο του ΠαιδιούΤα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στην επέτειο της συμπλήρωσης 25 χρόνων του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με αφορμή αυτό κυκλοφορούν μια ειδική συλλεκτική έκδοση που θα μεταφέρει παντού το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, ο οποίος αποτέλεσε την ελπίδα για πάνω από 1.700.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συνυφασμένα με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν εδώ και δύο αιώνες, στηρίζουν έμπρακτα κάθε προσπάθεια που συμβολίζει την ελπίδα και το καλύτερο αύριο.

Και ο Oργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει εγκαθιδρυθεί στην συνείδηση όλων μας ως μία κιβωτός ελπίδας και ουσιαστικής προσφοράς.

Βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί – θύμα βίας, δίπλα σε κάθε παιδί – θύμα εξαφάνισης, δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας, δίπλα σε κάθε παιδί βυθισμένο στη φτώχεια. Είναι μια ομπρέλα προστασίας γύρω από το πλέον πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, και γι’ αυτό μας έχει συμμάχους στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια καλύτερη ζωή κάθε παιδιού στη χώρα μας.

Διότι όταν χαμογελάει ένα παιδί, χαμογελάμε όλοι» δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνης Γριβέας, με αφορμή την έκδοση των φιλοτελικών προϊόντων.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγνωρίζοντας τη σημαντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναλάβει την έμπρακτη στήριξή του, καλύπτοντας δωρεάν τις ταχυδρομικές ανάγκες του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

«Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα για τα παιδιά καθώς και για εμένα προσωπικά είναι τεράστια χαρά που ο Ανδρέας μας και ο Σύλλογός του απέκτησαν το δικού τους συλλεκτικό γραμματόσημο.

Είναι μια πράξη υψηλού συμβολισμού από τα ΕΛΤΑ που τιμά βαθύτατα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Είναι επίσης και μία κίνηση μεγάλης και ουσιαστικής ευαισθησίας και μοναδική καθώς ένα παιδί αποτυπώνεται για πρώτη φορά σε γραμματόσημο.

Ευχόμαστε μέσα από την πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, ο Ανδρέας και ο Σύλλογός του να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και στον κόσμο και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε, όπως ο ίδιος έγραψε στο ημερολόγιό του, πριν φύγει από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 1995.

Ακριβώς 20 χρόνια πριν την κυκλοφορία του γραμματοσήμου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ΕΛΤΑ από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από εμένα προσωπικά.» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού, ευχαριστώντας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την πρωτοβουλία.

Η ειδική έκδοση «25 χρόνια –Το Χαμόγελο του Παιδιού» περιλαμβάνει:

-Τευχίδιο 10 Αυτοκόλλητων Γραμματοσήμων (1.250τμχ)

Διατίθενται προς 10,00 ευρώ

-Ειδικό Αναμνηστικό Εικονογραφημένο Φάκελο (500τμχ)

Διατίθεται προς 6,00 ευρώ

Τα γραμματόσημα κι οι φάκελοι της έκδοσης θα διατίθενται από την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020:

-στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων, elta.gr

-στο κατάστημα Post Collection – κεντρικό φιλοτελικό γραφείο, Λυκούργου 5 & Απελλού, στο κέντρο της Αθήνας

-σε όλα τα ταχυδρομεία της χώρας


Τα φιλοτελικά προϊόντα θα εκδοθούν σε περιορισμένο αριθμό, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των παραγγελιών.