ΕΛΤΑ: γραμματόσημα για την Ελληνική Επανάσταση


«ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021: Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» είναι ο τίτλος της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που θα κυκλοφορήσει ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Με τέσσερα ιστορικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την αφοσίωση, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021: Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» που θα κυκλοφορήσει ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Πρόκειται για τη 2η αναμνηστική σειρά μέσα στο 2021 αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν γραμματόσημα ανήμερα της Εθνικής Επετείου και ανοίγουν, συμβολικά, την 25η Μαρτίου, το Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών, στην οδό Αιόλου 100, στην Ομόνοια, από τις 9:00 έως 13:00.


Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πρώτοι την αναμνηστική σειρά και τα προϊόντα της και να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας καθώς και με το χρονολογικό σήμαντρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2021, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.


Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας
Εκτός από τα φιλοτελικά της προϊόντα, συνοδεύεται από μία πλούσια συλλογή επιχειρηματικών δώρων όπως επίχρυσα και επάργυρα γραμματόσημα, κάδρα, press papier από φυσητό γυαλί και πολυτελείς κασετίνες με τα πλοία του Αγώνα γίνονται η ιδανική λύση για δώρα διαχρονικά, πρωτότυπα και συλλεκτικά.Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (5.000 σετ 4 τεμαχίων) Διατίθενται προς 13,00 € ανά σετ 4 τεμαχίων


Αριθμημένοι ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι (1.000 τεμάχια)

Έχουν επικολλημένο το γραμματόσημο κλάσης 1 €, σφραγισμένο με το χρονολογικό σήμαντρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2021. Διατίθενται προς 4,50 € ανά τεμάχιο.Αριθμημένα τευχίδια (5.000 τεμάχια)

Περιλαμβάνουν ειδικό αριθμημένο φύλλο σε κομμιωμένο χαρτί με τα 4 γραμματόσημα της σειράς ενωμένα και με πλήρη οδόντωση. Διατίθενται προς 12 € ανά τεμάχιο.


Αριθμημένα λευκώματα σειράς (500 τεμάχια)

Διατίθενται προς 29 € ανά τεμάχιο.

Τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται

- από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop των ΕΛΤΑ

- από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 Αθήνα)

- από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα


Οι συλλέκτες φιλοτελιστές μπορούν να σφραγίσουν τα αντικείμενά τους την 25η Μαρτίου και από ώρα 09.00-13.00 στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών.


Εναλλακτικά, να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη διεύθυνση φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος,101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας «Πρώτης ημέρας κυκλοφορίας» και έως τις 9 Απριλίου για να λάβουν αποτύπωμα του χρονολογικού σημάντρου με τη σημείωση, στον φάκελο αποστολής, «Φιλοτελικά Αντικείμενα».