Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε καύσιμα στις Σέρρες


Siemens HellasSprinter @ Βασίλης Τσιχρίνης (φωτογραφία αρχείου)
Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία μετά τη Λευκοθέα του νόμου Σερρών. Η αμαξοστοιχία μετέφερε πετρέλαιο για τον στρατό. Κανένας τραυματισμός δεν αναφέρθηκε.

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία, μόλις 4 χιλιόμετρα μετά τη Λευκοθέα Σερρών με κατεύθυνση προς τη Δράμα.


Η ώρα 13:40 και στη χιλιομετρική θέση 173+880 γρ Θ-ΑμΠΚ της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Λευκοθέας της ΠE Σερρών, εκτροχιάστηκαν δύο έμφορτα, με καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, βαγόνια.


Τα βαγόνια αποτελούν τμήμα εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούμενης από συνολικά έντεκα βαγόνια που εκτελούσε μεταφορά φορτίου.


Στο σημείο του εκτροχιασμού μετέβησαν άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία προκειμένου να διευθετήσουν θέματα διαρροής καυσίμου από τα εκτροχιασμένα βαγόνια.


Συνεργεία του ΟΣΕ έσπευσαν προκειμένου να διευθετήσουν θέματα βλαβών στην σιδηροδρομική γραμμή ενώ συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση, τον εντροχιασμό και απομάκρυνση των βαγονιών.


Μετά την απομάκρυνση όλων των βαγονιών από την σιδηροδρομική γραμμή ο ΟΣΕ θα εκτιμήσει το εύρος των ζημιών στο δίκτυο και θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση τους.


Γίνονται προσπάθειες ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.


Πυρά Παππά κατά Ν.Δ.: «Το ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησε στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας»

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικος Παππάς, για την ελλιπή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τον σιδηρόδρομο στην τύχη του.

Ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στις Σέρρες το επιβεβαιώνει.


Εδώ και δύο χρόνια, η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ είναι από μηδενική ως πλημμελής.


Μόνη πρόνοια των αρμοδίων για το τμήμα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη είναι η -εδώ και μήνες- κατάργηση επιβατικών δρομολογίων.


Να χαίρεται ο κ. Καραμανλής τις δηλώσεις του για το έτος σιδηροδρόμου.


Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η γρήγορη και σωστή αντίδραση του προσωπικού μας γλίτωσε από τα χειρότερα», καταλήγει ο Νικος Παππάς.