Διθύραμβοι για την Χίο από τους δημοσιογράφους του Ισραήλ


«Αφήσαμε την καρδιά μας στην Χίο», δηλώνουν οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι των δικτύων YNET και HAARETZ που είναι δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά online ΜΜΕ του Ισραήλ, και βρέθηκαν στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο 6ήμερου δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που υλοποιήθηκε από την υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν πολλές περιοχές, μνημεία και αξιοθέατα του νησιού και το Μουσείο Μαστίχας του δικτύου μουσείων του ΠΙΟΠ. Ακόμα ξεναγήθηκαν από την Άννα Μισαηλίδου, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου στην εβραϊκή συναγωγή του 4ου αιώνα μ.Χ


Χαρακτήρισαν την Χίο «νησί θησαυρό» περιπλανώμενοι στα ξεχωριστά χωριά της, τις μοναδικές παραλίες, και αγού δοκίμασαν την κουζίνα του νησιού που τους άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένους.


Περισσότερο όμως τους συνεπήρε η φιλοξενεία των κατοίκων, το καλωσόρισμα όπως φανερώνουν και τα λόγια ενός δημοσιογράφου «Έχω εκπλαγεί με το φαγητό κι ακολούθως με τις παραλίες, αλλά περισσότερο από όλα είναι οι άνθρωποι εδώ με τα λαμπερά μάτια που σε καλωσορίζουν με μια μεγάλη καρδιά και σπουδαία φιλοξενία».


«Το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά.


Οργανώσαμε τη φιλοξενία όσο πιο άρτια μπορούσαμε για να τους προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της Χίου τα δημοσιεύματα που θα παραχθούν από αυτήν.


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ, αλλά και σε όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες που συνέβαλαν ώστε να παρουσιάσουμε το νησί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας.