Διεθνείς αγώνες δρόμου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


Δύο επετειακοί αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο, ο «21ος Ευχίδειος Άθλος» και ο υπερμαραθώνιος «Αγώνας για την Ελευθερία - 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» με αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον αναδεικνύοντας παράλληλα το ελληνικό τουριστικό προϊόν από όλες τις πλευρές.

Ο φετινός 21ος Ευχίδειος Άθλος θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου, με αφορμή την επέτειο 2500 χρόνων από την μάχη των Πλαταιών και τον άθλο του ημεροδρόμου-λαμπαδηφόρου Ευχίδα.


Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν τη διαδρομή από τους Δελφούς έως τις Πλαταιές με επιστροφή, συνολικού μήκους 215 χλμ., έχοντας στη διάθεσή τους συνολικά 36 ώρες για να διανύσουν την απόσταση.


Θα πραγματοποιηθούν ακόμα ο Ευχίδειος άθλος των 107,5 χλμ. στη διαδρομή από τις Πλαταιές προς τους Δελφούς, συνολικής διάρκειας 16 ωρών και ο «Δρόμος των 9 Μουσών-Ουρανία», μήκους 59 χλμ., στην απόσταση από την Αγία Άννα στον Ελικώνα έως τους Δελφούς.


Όσον αφορά τον υπερμαραθώνιο «Αγώνας για την Ελευθερία - 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» που είναι εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821 περιλαμβάνει δύο αγώνες.


Ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Αυγούστου στη διαδρομή Αρτοτίνα – Λιδωρίκι – Λαμία, συνολικού μήκους 162 χλμ.(100 μιλίων) και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα αγώνας 100 μιλίων που διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου στην άσφαλτο, ενώ ο δεύτερος θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου στην διαδρομή Γραβιά – Λαμία (50 χλμ.).