Διεθνής διάκριση για την Ελλάδα από το WTCC


Το βραβείο «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» απένειμε στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC) αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του Τουρισμού.

Κορυφαία διάκριση, με ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού, απένειμε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC).


Το βραβείο «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» παρέλαβε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο των εργασιών του ετήσιου οικουμενικού συνεδρίου του WTCC, το οποίο φέτος διοργανώνεται στο Κανκούν του Μεξικού.


«Νιώθω μεγάλη τιμή γι' αυτή την εξαιρετικά ουσιαστική διάκριση για την Ελλάδα. Με το «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» βραβεύεται ολόκληρος ο ελληνικός τουριστικός κλάδος».


Το WTCC αναγνωρίζει την προσπάθεια με την οποίαν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες και όλοι όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών συνέβαλαν σε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία για την Ελλάδα. Πετύχαμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε ζωντανό το εθνικό τουριστικό προϊόν κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανώς δύσκολης περιόδου.


Και ταυτόχρονα πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η υγειονομική ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί. Και η ασφάλεια μπορεί με τη σειρά της να καταστήσει εφικτά τα ταξίδια, ακόμη και υπό συνθήκες πολιορκίας από την πανδημία», σχολίασε ο Χάρης Θεοχάρης, για τη βράβευση της Ελλάδας από το WTCC.


Το «Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management» αποτελεί πιστοποίηση ότι η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, με υποδειγματική εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων, και τη βράβευση επισφραγίζεται ότι το «brand name Ελλάδα» δεν έχει αναδειχθεί τυχαία σε συνώνυμο της ασφάλειας και των ξέγνοιαστων διακοπών επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός για τη βράβευση της Ελλάδας από το WTCC.