Γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς «TOKYO 2020»


Τα ΕΛ.ΤΑ. κυκλοφόρησαν και παρουσιάζουν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων-φεγιέ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΥΟ 2020».

Η Αναμνηστική Σειρά «Ολυμπιακοί Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020» αποτελείται από δύο φεγιέ και επιθυμεί να τιμήσει τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα, την αισθητική της παράδοση που βρίσκει σύγχρονη εφαρμογή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020.

Στο πρώτο φεγιέ απεικονίζεται ο Jigoro Kano, η εμβληματική μορφή του νεότερου ιαπωνικού αθλητισμού, οι προσπάθειες του οποίου για να ενταχθεί η Ιαπωνία στην ολυμπιακή οικογένεια, αποτελούν την έναρξη της ιαπωνικής ολυμπιακής ιστορίας.


Ο πατέρας του τζούντο και πρώτος Ασιάτης Αθάνατος πλαισιώνει την παράσταση του γραμματοσήμου με τα τοπόσημα του σύγχρονου Τόκιο, το οποίο γιορτάζει με πυροτεχνήματα την έναρξη των Αγώνων.


Στο δεύτερο φεγιέ απεικονίζεται το ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες άθλημα του Hanetsuki. Το τοπίο της παράστασης, με σαφείς αναφορές στην παραδοσιακή ιαπωνική χαρακτική, επιδιώκει να αναδείξει τις στέρεες καταβολές της ιαπωνικής αισθητικής πρότασης των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020, ενώ το σύγχρονο γήπεδο που εικονίζεται στο γραμματόσημο παραπέμπει στο ιστορικό αθλητικό βάθος της διοργανώτριας χώρας και τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι.


Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων, ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 ενώ οι πολυαναμενόμενες Ολυμπιακές Σειρές Γραμματοσήμων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.


ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

2,40 € Jigoro Kano –ΤΟΚΥΟ 2020 20.000 φεγιέ


2,40 € Hanetsuki – Ο αθλητισμός συναντά την παράδοση 20.000 φεγιέ


Η έκδοση αποτελείται από δύο φεγιέ διαστάσεων 120 Χ 85 mm, που περιλαμβάνουν από ένα γραμματόσημο, διάστασης 35 Χ 45 mm το καθένα. Τα φεγιέ είναι αριθμημένα και διατίθενται αποκλειστικά σε σετ, στην τιμή των 4,80 €.


Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Επίσης κυκλοφορούν

- Φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (3.000 σετ 2 τεμαχίων)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς τα οποία διατίθενται προς 7,00€ ανά σετ 2 τεμαχίων.- Αριθμημένα λευκώματα σειράς (500 τεμάχια)

Διατίθενται προς 18,00€ ανά τεμάχιο.Bρείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα στο e-shop των ΕΛΤΑ και στα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 02 Ιουνίου 2022Οι συλλέκτες φιλοτελιστές από την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα «ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, από 9:00 έως 13:00, στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Αθηνών, Αιόλου 100 στην Αθήνα, αρκεί να έχουν επικολλημένα επ’ αυτών γραμματόσημα της Σειράς ή οποιοδήποτε άλλο γραμματόσημο ελάχιστης αξίας 0,90€.


Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας «ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» με την ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».


 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ : Μυρσίνη Βαρδοπούλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 03 Ιουνίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 02 Ιουνίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.