Γκερέκου: θησαυρός η ελληνο-κυπριακή διατροφή


«Η ελληνική-κυπριακή διατροφή είναι θησαυρός για τις δύο χώρες» επεσήμανε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η «AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα», με θέμα: «Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία - Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν».

Τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα και η ελληνική-μεσογειακή διατροφή έχουν τεθεί στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ, σημείωσε η Άντζελα Γκερέκου μιλώντας στην ημερίδα της «AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα».


Οι εναλλακτικές επιλογές των τουριστών


- Πράσινοι προορισμοί που σέβονται το περιβάλλον

- Εναλλακτικοί προορισμοί μακριά από τα μαζικά πρότυπα, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες

- Τοπικά προϊόντα, που ακολουθούν βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας και έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας

- Προορισμοί που ακολουθούν το παγκόσμιο κίνημα του «zero food waste»


Οι επισκέπτες επιθυμούν να είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και για το λόγο αυτό ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να επιβραβεύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αλλάξουν οι πολιτικές της Κεντρικής Διοίκησης και οι πρακτικές του επιχειρείν στις χώρες μας, μα πάνω απ' όλα να αλλάξει η κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών μας.


Οι πρακτικές βιωσιμότητας δεν είναι ένα ομιχλώδες θεωρητικό σχήμα, αλλά μια ξεκάθαρα έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που ενισχύει το brand της χώρας μας, αλλά και σημαντική προϋπόθεση προκείμενου να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ.


Η ελληνική και κυπριακή διατροφή είναι αυθεντικά κομμάτια της μεσογειακής διατροφής και επάξια θεωρούνται θησαυρός για τις δύο χώρες.


Προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες ειδικά αν συνδυαστούν με άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον φυσιολατρικό, τον τουρισμό ευεξίας.


«Με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο και για τις δύο χώρες», υπογράμμισε η Άντζελα Γκερέκου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας ως μέσο προώθησης προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών φιλοξενίας, καθώς και η παρουσίαση δράσεων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον τουρισμό, ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες του επισκέπτη.


Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίου, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοιζίδης, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άρης Σουλούνιας, κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, Κύπρου, Γεώργιος Πέτρου.