Αυξάνει τους προορισμούς της στην Ελλάδα η γερμανική DER Touristik


Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος, DER Touristik, παρουσίασε τα πλάνα του αναφορικά με την αύξηση των προορισμών, καθώς και των επισκεπτών του, για την περίοδο 2022 σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Τα πλάνα για αύξηση των προορισμών στην Ελλάδα και του αριθμού των επισκεπτών παρουσίασε ο CEO του γερμανικού συμφερόντων ομίλου DER Touristik, Soren Hartman, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Τουρισμό, Βασίλη Κικίλια.


Ο όμιλος, ο οποίος το 2021 παρουσίασε αύξηση 16% σε σχέση με το 2019 στον αριθμό επισκεπτών που έφερε στην Ελλάδα, φιλοδοξεί το 2022 να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση 20% με στόχο να προσελκύσει συνολικά από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 500.000 από τη γερμανική αγορά.


Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, γεγονός που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.


Ο Der Touristik αποτελεί τον τουριστικό βραχίονα του γερμανικού κολοσσού REWE με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 75 δισ. €, και αποτελείται από δεκάδες εταιρείες στην κεντρική και δυτική Ευρώπη ενώ έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και τον Tour Operator «Apollo» που εξειδικεύεται στην Ελλάδα για τις σκανδιναβικές αγορές.