Ασθένησε ο τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος κι έκλεισε το αεροδρόμιο Ικαρίας


Η ΥΠΑ ανακοινώνει πως από αύριο, Πέμπτη, 5 Αυγούστου, και από τις 07:30 το πρωί ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις από και προς τον αερολιμένα Ικαρίας. Ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος ασθένησε, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι αύριο Πέμπτη 5/8, από τις 07:30 το πρωί ξεκινούν οι πτήσεις, προγραμματισμένες και έκτακτες που αναβλήθηκαν σήμερα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση από και προς τον αερολιμένα Ικαρίας, μετά το αιφνιδιαστικό περιστατικό ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού.


Η ΥΠΑ, ήδη από σήμερα Τετάρτη, έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος έχει ήδη αποσπαστεί από τη Σάμο στην Ικαρία.


Η ΥΠΑ, μέσω του αερολιμενάρχη Ικαρίας, ενημέρωσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης, 4 Αυγούστου, τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού για την ασθένεια του υπαλλήλου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.


Επίθεση από την αντιπολίτευση για το κλείσιμο του αεροδρομίου

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του αεροδρομίου.

Νίκος Πάππας: «Η Ικαρία πληρώνει την εμμονή Μητσοτάκη-Καραμανλή στην αποδυνάμωση της ΥΠΑ»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται «υποδειγματικά» ανεπαρκής. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του αεροδρομίου της Ικαρίας δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στην κάλυψη αναγκών των κατοίκων του νησιού.


Εν μέσω τουριστικής περιόδου και πανδημίας, ταξιδιώτες, κάτοικοι και ασθενείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκεια της Ν.Δ. Πληρώνουν την εμμονή των Μητσοτάκη και Καραμανλή στην αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και όχι στην ενδυνάμωσή της. Η «αριστεία» να αναλάβει τις ευθύνες της», καταλήγει η ανακοίνωση των τομεαρχών Μεταφορών κι Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και Χρήστου Γιαννούλη.