Από τα τέλη Μάρτη, και σε επιλεγμένους προορισμούς, η TUI στην Ελλάδα


Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τους διευθυντές Οικονομικών κι Εταιρικών & Εξωτερικών Υποθέσεων της TUI Group. Στη συνάντηση αποφασίστηκε πως η εταιρεία - κολοσσός στον τομέα αναψυχής θα εκκινήσει τις δραστηριότητες της στη χώρα μας από τα τέλη Μάρτη, σε επιλεγμένους προορισμούς, θέτοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και την Αθήνα.

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και διευθυντή Οικονομικών (CFO) της TUI Group, Sebastian Ebel και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και διευθυντή Εταιρικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του ομίλου, Thomas Ellerbeck.


Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι για το 2022 η TUI θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς από τα τέλη Μαρτίου, ενώ οι κύριοι Ebel και Ellerbeck χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της TUI παγκοσμίως.


Εξέφρασαν δε την πεποίθηση ότι την επόμενη τουριστική περίοδο ο όμιλος θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας, που είχε επιτευχθεί το 2019.


Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν και θέματα συνεργασίας που αφορούν την TUI Academy στην Αθήνα, καθώς και θέματα βιωσιμότητας όπου και αναλύθηκε το έργο του TUI Care Foundation συνολικά και ειδικότερα το πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού του ομίλου στην Κρήτη, το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική και αλιευτική δραστηριότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες του νησιού μια αυθεντική βιωματική τουριστική εμπειρία.


Ο υπουργός Τουρισμού προέβαλε τις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, με τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για αυτήν την προοπτική.


Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, αλλά και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Ευγένιο Βασιλικό, και παρουσίασε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων την πρόταση της TUI και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.