Αποκαταστάθηκε η γραμμή στο δίκτυο «Αθήνα- Θεσσαλονίκη»


Αποκαταστάθηκε πλήρως, από τους τεχνικούς του ΟΣΕ, η διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή στο δίκτυο «Αθήνα - Θεσσαλονίκη», η οποία είχε υποστεί ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον, μετά την αποκατάσταση της από τον ΟΣΕ, η διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης, που είχε υποστεί ζημίες από την καταστροφική πυρκαγιά.


Οι ζημιές είχαν σημειωθεί μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 26+000 έως 29+000 και 35 +000 έως 48+500, στις περιοχές Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου – Αφιδνών.


Μόλις επετράπη από την Πολιτική Προστασία, το βράδυ της Κυριακής, 8 Αυγούστου, τα συνεργεία του ΟΣΕ επενέβησαν άμεσα προκειμένου να επιθεωρήσουν την κατάσταση στο δίκτυο και να διαπιστώσουν την επέκταση των ζημιών κι εν συνεχεία αποκατέστησαν τις βλάβες.


Η γραμμή ανόδου μεταξύ Αθήνας- Οινόης δόθηκε σε κυκλοφορία, (πετρελαιοκίνητα), τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.


Από την Παρασκευή, 13 Αυγούστου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, ολόκληρη η γραμμή πλήρως ηλεκτροκινούμενη, καθώς αποκαταστάθηκαν οι ζημίες σε ιστούς, κονσόλες, καλώδια ηλεκτροκίνησης αλλά και στην οπτική ίνα που ελέγχει την ηλεκτροκίνηση, η οποία επίσης αποκαταστάθηκε, ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το σιδηροδρομικό δίκτυο.