Αποκατάσταση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας


Siemens HellasSprinter @Βασιλης Τσιχρίνης
Ο ΟΣΕ, με ανακοίνωση του, ενημερώνει για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, στην περιοχή της Θήβας, μετά την κοπή του καλωδίου ηλεκτροκίνησης χθες το βράδυ όπου και εγκλωβίστηκε η αμαξοστοιχία 80500.

Στην άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μετά την καταστροφή των καλωδίων ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Θήβας (Γραμμή Ανόδου) προχώρησαν σήμερα το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ.

Η κοπή του καλωδίου της ηλεκτροκίνησης, χθες το βράδυ, στο χιλιομετρικό σημείο 103, εγκλώβισε την εμπορική αμαξοστοιχία 80500, την οποία απομάκρυνε μετά από κάποιες ώρες ντηζελάμαξα.

Στο σημείο εγκλωβισμού έσπευσε η αστυνομία για την προστασία του προσωπικού και του συρμού από τυχόν βανδαλισμούς.


Το περιστατικό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και τα ακριβή αίτια διερευνώνται από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.


Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δυο επικρατέστερα σενάρια είναι το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, ενώ δεν αποκλείεται και η ίδια αμαξοστοιχία να παρέσυρε το καλώδιο προκαλώντας την ζημιά.

Μέχρι την αποκατάσταση της φθοράς, εντός 5 ημερών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχει μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης–Τιθορέας ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται αδιάλειπτα με ηλεκτροκίνηση.


Η ζημιά στην ηλεκτροκίνηση εκτείνεται για περίπου δύο χιλιόμετρα με κομμένα καλώδια και κατεστραμμένες κονσόλες.