Έτοιμο το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο


Την ολοκλήρωση των έργων του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ, κι ως εκ τούτου παραδίδεται το πρώτο ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας.

Με την ολοκλήρωση των έργων του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο παραδίδεται το πλέον σύγχρονο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στην Ελλάδα όπου εκεί θα συγκεντρώνεται η πλειονότητα των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων της πρωτεύουσας.


Το Ε.Κ.Θ.Π. θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορευματικό σταθμό ολόκληρης της χώρας, ενώ διαθέτει τις προδιαγραφές ώστε να λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό διεθνές εμπορευματικό κέντρο, συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στρατηγικού στόχου ανάδειξης της χώρας σε διεθνές hub στον τομέα των logistics.


Στο ευρύτερο συγκρότημα θα στεγάζονται τελωνεία, εργοστάσια συντήρησης του ΟΣΕ, αλλά και μεγάλες εταιρείες διαχείρισης και logistics.


Το Ε.Κ.Θ.Π. θα συνδέεται με κρίσιμες υποδομές, όπως το λιμάνι του Ικονίου (ΟΛΠ), τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών καθώς και το οδικό δίκτυο.

Το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής αφορά στη σύμβαση: «Κατασκευή Β’ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και Κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (ΑΣ 541/13) η οποία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (Π.Ε.Π. Αττικής) 2007-2013.


Η σύμβαση περιλαμβάνει

· Έργα επιδομής τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του συγκροτήματος,

· Έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών

· Κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση και διεκπεραίωση των λειτουργιών του συγκροτήματος.


Ο Χρήστος Βίνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις από κοινού με τον Σπύρο Πατέρα, πρόεδρο του ΟΣΕ.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν με εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» - «ALSTOM TRANSPORT SA», με σκοπό άμεση υπογραφή του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου από τον διαχειριστή της υποδομής.


«Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την παράδοση ενός εμβληματικού έργου, που αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας.


Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ την Ανάδοχο κοινοπραξία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άρτια υλοποίηση ενός έργου που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής εποχής για την πρωτεύουσα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον για τον τομέα των μεταφορών.


Αυτό το έργο αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της ΕΡΓΟΣΕ και στην συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», δήλωσε ο Χρήστος Βίνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων.


Το νέο Εμπορευματικό Κέντρο θα συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας μας ως βασική πύλη διακίνησης εμπορευμάτων στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του, θα δημιουργηθούν από 3.000 έως 5.000 νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.