Ένα αεροσκάφος... έργο τέχνης


Η Singapore Airlines ανακοίνωσε οτι θα ανακυκλώσει για δημιουργική επαναχρησιμοποίηση τα εξαρτήματα των αεροσκαφών της που είναι προς απόσυρση. Στόχος είναι η στήριξη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών και ατόμων με αναπηρία.

Τα εξαρτήματα θα ανακυκλωθούν δημιουργικά (Upcycling) και θα επαναχρησιμοποιηθούν από διάφορους φορείς και επιχειρήσεις μόδας με έδρα τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικά προϊόντα λιανεμπορίου και αντικείμενα τέχνης που θα είναι προς πώληση και θα στηρίξουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, και άτομα με αναπηρία.


Η αφετηρία του εγχειρήματος θα είναι ένας διαγωνισμός που θα οργανώσει η αεροπορική εταιρεία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης (Singapore University of Technology and Design - SUTD). Στόχος είναι μέσα από αυτό να ευαισθητοποιηθούν και οι φοιτητές και να οδηγηθούν στην δημιουργικότητα με βάση την ανακύκλωση. Εξαρτήματα και υλικά αεροσκαφών θα δοθούν επίσης σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα τέχνης και design.


Ρόλος συμβούλου στο project:

Ο σχεδιαστής Edwin Low. Παράλληλα είναι ιδρυτής της σιγκαπουριανής εταιρείας ειδών σπιτιού και δώρων Supermama.
&


Η Adriana Lim Escaño, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κοσμημάτων και αξεσουάρ διεθνών οίκων Abry.

&


H σύμβουλος τέχνης Jazz Chong, που διευθύνει την γκαλερί σύγχρονης τέχνης Ode To Art (Ωδή στην Τέχνη) που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.Μαζί θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά της Singapore Airlines.

Τέλος, η Singapore Airlines θα συνεργαστεί με την εταιρία SG Enable στο πρόγραμμα i’mable Collective για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.


Η Adriana Lim Escaño, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Abry, δήλωσε: «Η βιομηχανία του λιανεμπορίου είναι πολύ ανταγωνιστική, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Αυτή η συνεργασία με τη Singapore Airlines μετατρέπει τη νοοτροπία του «εσύ εναντίον μου» σε «όλοι μαζί», με παγκόσμιες μάρκες και ντόπιους σχεδιαστές να συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Upcycling της Singapore Airlines για να δώσουν νέα πνοή σε εξαρτήματα αεροσκαφών. Με περισσότερη συμμετοχή, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για συναρπαστικά σχέδια, βιωσιμότητα και αίσθηση ελπίδας σε αυτό που μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί».