Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα υποτροφιών της Cosmote


Ξεκίνησαν για φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από το οποίο έως τώρα έχουν ωφεληθεί συνολικά 724 φοιτητές και το ποσό που έχει διατεθεί αγγίζει τα 6,5 εκατ. € στα 20 χρόνια ισχύς του προγράμματος.

Ανοικτή θα είναι μέχρι τις 8 Οκτώβρη η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών Cosmote, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια.


Υποστηρίζει πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.


Πρόκειται για τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της Cosmote για τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Έως τώρα περισσότεροι από 724 φοιτητές έχουν υποστηριχθεί με 6,5 εκατ. ευρώ, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.


 

«Με τις υποτροφίες επενδύουμε 20 χρόνια στους νέους, το μέλλον της πατρίδας μας.


Κάθε φορά που συναντώ τους υποτρόφους μας με συγκινεί η πορεία τους, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.


Νέοι άνθρωποι που κυνηγούν τα όνειρά τους, έχοντας μάθει να ξεπερνούν κάθε δυσκολία στο δρόμο τους.


Ειδικά την φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.


Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητας της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ.


 

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.


To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€.


Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό είναι 25.000€.


Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και Cosmote TV.


Ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, προστίθεται νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Για την επέτειο των 20 χρόνων του προγράμματος υποτροφιών, είκοσι υπότροφοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του ομίλου ΟΤΕ.


Η πρακτική άσκηση απευθύνεται στους υποτρόφους, οι οποίοι εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση και βρίσκονται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών τους.